Direktlänk till inlägg 7 februari 2010

Den nakna sanningen

Av utomjording - 7 februari 2010 23:00

Det finns många intressanta iakttagelser att göra i ett omklädningsrum. Ta till exempel det här med folk som inte torkar sig om fötterna innan de går mellan duscharna och sitt skåp. I det omklädningsrum jag besöker med jämna mellanrum är golvet ofta täckt av vattenpölar. Vad ska det vara bra för?


Jag har också noterat att många unga killar föredrar att duscha med badbyxorna på. Vad är grejen med det? Det förvånar mig speciellt när det gäller killar som kommer från badhuset och ska duscha för att sedan åka hem. Släpp petterniklas fri, för böveln...


Sedan kan man fråga sig om duschutrymmen generellt sett inte borde konstrueras annorlunda. Jag tror att de allra flesta föredrar att duscha i ett avskilt utrymme om de får välja mellan det och att duscha i grupp. Det verkar i alla fall så med tanke på hur många som duschar med badbyxorna på. Så det vore nog inte helt fel att sätta upp mellanväggar mellan duscharna.


Jag frågar mig om det ser likadant ut i tjejernas omklädningsrum, eller om det av någon anledning tas för givet att killar inte har något emot att umgås nakna medan tjejer kräver ett större mått av privatliv?

 
 
Sorrow

Sorrow

8 februari 2010 19:00

Det er ingen skillevegger hos tjejene heller, nei. Og det gjør det tross alt enklere å se over og rengjøre lokalene.

På det offentlige badet i Tsjekkia var det forresten fellesgarderobe, med små kott man kunne skifte i, og så separate dusjer for kvinner/menn. Mange av tsjekkerene skifta ute i garderobeområdet uten å tenke over at det var kvinner og menn i alle aldre rundt dem som fikk se alt.. Det var mindre hyggelig i grunn.

http://www.drsorrow.blogspot.com

 
Ingen bild

/M

8 februari 2010 23:58

Det där med att duscha med badbyxorna på sitter väl i sedan låg- och mellanstadiet. När man var iväg med klassen och badade/simmade, då duschade väl alla med badbyxorna på?

Såvida inte fröken gick runt och kollade så att alla tog av dem, bara det känns med facit i hand (och X antal år efteråt) förnedrande.

Håller med dig, det är bara att droppa badxyxorna och släppa kuken fri i duschen. Dock hade avskilda duschväggar varit en fin tanke.

 
Ingen bild

utomjording

10 februari 2010 00:49

Ja, speciellt med tanke på de hygienkrav som finns i badhus ska det inte duschas med badbyxorna på innan man går in till badet i alla fall. Inte alla som följer den regeln dock. Fast det berör inte mig egentligen, för det var länge sedan jag badade i simhall.

Det där med simhallsbesöken på låg- och mellanstadiet stämmer nog bra. Hygienen var väl inte riktigt första prioritet på den tiden. Fast jag minns att simhallen vi brukade besöka på den tiden i alla fall hade skiljeväggar mellan duscharna, men det var å andra sidan en simhall av den äldre modellen.

 
Ingen bild

utomjording

10 februari 2010 01:03

Sorrow: Intressant att få veta hur det ser ut i tjejernas omklädningsrum, det har jag alltid undrat. ;-)

Det är sant att det blir enklare att se över och rengöra lokalerna med ett enda stort duschrum. Lite ska väl i och för sig personalen få anstränga sig...

Förresten har jag undrat en annan grej! Brukar det komma in manlig personal i tjejernas omklädningsrum? Det är nämligen inte ovanligt att kvinnlig personal går omkring i killarnas omklädningsrum, i alla fall inte i det omklädningsrum jag brukar använda.

 
Sorrow

Sorrow

11 februari 2010 18:21

Det står som regel oppslag på garderobene om at personal av begge kjønn kan inspisere garderobene. Men jeg har aldri sett menn inne på damegarderoben. Jeg tror det mest har med at de forsøker å unngå menn på damegarderoben, samt det faktum at de aller fleste som jobber med städning på slike anlegg faktisk er kvinner..
Å ikke dusje skikkelig før svømming er ekkelt. Man kan lett finne ut om folk er renslige av seg eller ikke når man kommer til en svømmehall. Kloret i vannet damper nemlig ut når det blir mye smuss og skitt i vannet, og det lukter derfor mer klor i et skittent basseng enn i et rent et.

http://www.drsorrow.blogspot.com

 
Ingen bild

/M

19 mars 2010 11:04

Läget för ett nytt inlägg eller två snart? Jag blir lika ledsen och besviken varje gång som jag tittar in här, hehe ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av utomjording - 22 november 2013 23:45

Sicken surrealistisk kväll det här blev.   Intet ont anande klickade jag mig in på en artikel om Otto Sjöberg på Resumés sajt. En artikel med rubriken "Bilden Otto Sjöberg hatar att älska". Kanske anade mitt undermedvetna något? Men mitt vanliga ...

Av utomjording - 13 oktober 2013 17:30

Jag är tillbaka i det militära. Jag upplever det som någon sorts repmånad. Lumpen har jag redan gjort. Andra soldater ska ut på en fältövning och jag tänker först att gruppen som jag tillhör inte omfattas av denna fältövning, att vi har andra uppgift...

Av utomjording - 16 september 2012 01:00

Kära läsare och icke-läsare. Ibland får man till det. Andra gånger får man inte till det alls. Att "få till det" kan syfta på en mängd olika saker, men den här gången handlar det om poesi, som jag försökt mig på att producera med jämna eller ojämna m...

Av utomjording - 10 juli 2012 15:45

På allmän begäran: bloggen är tillbaka! Åtminstone tillfälligtvis.     Vad ska man då blogga om efter ett antal månaders bloggtorka? Kanske om en viss festival med något besynnerligt namn i Värmland. Putte i parken. En lista är väl aldrig fel? ...

Av utomjording - 21 februari 2012 22:00


En helt vanlig dag, låt oss säga att det var en söndag, man går förbi frysdisken på Ica, och vad hittar vi väl där? Jo, fryst potatismos. Kanske inget konstigt med det. Finns ju fryst potatisgratäng, fryst rösti och fryst allt möjligt. Men fryst ...

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards