Direktlänk till inlägg 28 september 2010

Taxi driver

Av utomjording - 28 september 2010 03:00

Visst är det lärorikt att läsa Magdalena Ribbings svar om hyfs och stil? Jag råkade surfa in på hennes frågespalt i natt och fastnade särskilt för frågan om man bör sitta i framsätet eller baksätet i taxin.


Själv sitter jag oftast fram när jag åker taxi. Det får jag tydligen inga stilpoäng för. Att man inte bör inkräkta på taxichaufförens arbetsplatsområde är visserligen ett hyfsat argument för att sitta i baksätet. Samtidigt tycker jag att det av någon anledning känns mer naturligt att sitta bredvid chauffören. När man åker taxi i baksätet känns det nästan som att man är något slags direktör med privatchaufför. Speciellt om man saknar ressällskap. Men jag kanske bör omvärdera den inställningen.


Hur åker ni taxi?

 
 
Ingen bild

/M

28 september 2010 10:11

Jag gör som du, jag sätter mig framtill när jag åker taxi ensam. Jag har heller aldrig märkt att chauffören skulle tycka att man klampar in på deras revir. T.o.m om vi är två som åker så händer det att den ena sitter fram.

När jag åker taxi i jobbet, tillsammans med någon jag har med mig, så brukar han/hon alltid sitta bak och jag varierar lite. Ibland fram, ibland bak, beroende på om chauffören ska hämta upp fler. För det mesta är det lugna gatan att skutta in där fram.

Sedan gillar jag inte riktigt jämförelsen, om än kanske en indirekt sådan, där hon drar upp det där med tåg och bussar. Det är en annan femma. Där sätter jag mig alltid på ett ensamt tvåmannasäte om sådana finns lediga. Och om jag naturligtvis inte är i sällskap. Annars hade det känts dumt.

 
Ingen bild

/M

28 september 2010 13:34

På tal om något helt annat, men såg du "Ullared" igår kväll? Jag såg det på Kanal 5 Play nyss. Årets jobbigaste kärring är med i veckans avsnitt, den systern som svär som tusan av de tre haggorna. Årets citat bjöd hon också på, då hon köpte gröna servetter:

- Jag som inte tycker om grönt.
- Varför blir det grönt då?
- Det är en fin färg.
- Men du tyckte inte om grönt?
- Nej, det gör jag inte /.../ Jag har aldrig tyckt om grönt.

Sedan knallar hon iväg med sina gröna servetter :D

 
Ingen bild

utomjording

28 september 2010 17:15

Nej, jämförelsen med tåg och bussar var inte klockren. Det är som sagt en annan femma.

Samma här, även när man är två som åker taxi brukar det ofta bli så att en sitter fram. Ofta den som ansvarar för betalningen. Att sitta fram är väl förresten något som hänger med sedan barndomen. När familjen skulle ut och åka bil ville man ju helst sitta i framsätet av någon anledning. Att sitta i baksätet var inte alls lika kul.

Nä, jag såg inte Ullared, men det verkar ju vara ett sevärt avsnitt! :D

 
Sorrow

Sorrow

30 september 2010 21:23

Jeg sitter så og si alltid foran. Fordi det er bedre beinplass der og det er lettere å sette seg inn, og ofte bedre sete der også. I og med at jeg er kneoperert og har vond rygg er det en selvfølge at jeg sitter foran så og si alltid.

Jeg blir sur om taxisjåføren blir sur for at jeg sitter foran. Har de problemer med pasasjerer som sitter foran, kan de ta ut setet!

http://www.drsorrow.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av utomjording - 22 november 2013 23:45

Sicken surrealistisk kväll det här blev.   Intet ont anande klickade jag mig in på en artikel om Otto Sjöberg på Resumés sajt. En artikel med rubriken "Bilden Otto Sjöberg hatar att älska". Kanske anade mitt undermedvetna något? Men mitt vanliga ...

Av utomjording - 13 oktober 2013 17:30

Jag är tillbaka i det militära. Jag upplever det som någon sorts repmånad. Lumpen har jag redan gjort. Andra soldater ska ut på en fältövning och jag tänker först att gruppen som jag tillhör inte omfattas av denna fältövning, att vi har andra uppgift...

Av utomjording - 16 september 2012 01:00

Kära läsare och icke-läsare. Ibland får man till det. Andra gånger får man inte till det alls. Att "få till det" kan syfta på en mängd olika saker, men den här gången handlar det om poesi, som jag försökt mig på att producera med jämna eller ojämna m...

Av utomjording - 10 juli 2012 15:45

På allmän begäran: bloggen är tillbaka! Åtminstone tillfälligtvis.     Vad ska man då blogga om efter ett antal månaders bloggtorka? Kanske om en viss festival med något besynnerligt namn i Värmland. Putte i parken. En lista är väl aldrig fel? ...

Av utomjording - 21 februari 2012 22:00


En helt vanlig dag, låt oss säga att det var en söndag, man går förbi frysdisken på Ica, och vad hittar vi väl där? Jo, fryst potatismos. Kanske inget konstigt med det. Finns ju fryst potatisgratäng, fryst rösti och fryst allt möjligt. Men fryst ...

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards